Mostra permanent d'homenatge al cinema amb un projector Ossa VI dels anys 40

Cine Cal Lluís va iniciar les sessions cinematogràfiques a Sant Martí Sarroca tot just acabada la Guerra Civil per l'acció emprenedora de Lluís Gili Vallès

La mostra és un homenatge senzill a tot el que el cinema ha donat a la cultura i a 40 anys de funcionament d'una sala estable de projeccions a Sant Martí Sarroca.

Volando hacia Río de Janeiro i El viajero solitario van inaugurar les sessions cinematogràfiques al Cine Cal Lluís el dia 1 de novembre de 1939, quan tot just havien passat vuit mesos des del final de la guerra. Amb les pellícules El último tango en Madrid i Miércoles de ceniza, la sala va acabar les projeccions de forma definitiva el 25 de març de 1979.

En un racó de Cal Lluís es concentren avui alguns elements força característics de la història del cinema: A més d'un gran projector Ossa VI, s'hi pot veure també diversos elements que van contribuir a fer més popular i a incrementar l'impacte del mitjà. Es tracta de cartells, programes... elements que han contribuït a apropar al públic unes imatges que han estat referència de modes, de jocs, de somnis i, fins i tot, han estat pautes morals. L'exposició es va muntar el 1995, arran de la commemoració del centenari de la invenció del cinema.
 

 
 
     
   

Restaurant Cal Lluis 1887
T. 938 991 001

 

Carrer de la Font 34
08731 Sant Martí Sarroca

 

restaurant@callluis1887.cat

Facebook Enoturisme