Cal Lluís, més de 125 anys al servei del públic

L'edifici de Cal Lluís està situat al cor del poble de Sant Martí, al carrer de la Font, i va ser construït entre 1883 i 1884 per Teresa Casulleres i Lluís Gili, besavis de l'actual titular.

El primer document escrit que parla de les activitats econòmiques de Cal Lluís data del 1887. El document descriu una botiga de queviures, una carnisseria-cansaladeria, una casa de menjars, una fonda i un celler de vi.

L'any 1987, commemorant el centenari de Cal Lluís, el local es va transformar en l'actual restaurant. De totes les cases de menjar pioneres del poble, Cal Lluís és l'únic establiment que continua obert tot i haver passat per diferents fases d'activitat.

Uns quants anys després de la seva construcció, el local adjunt a l'establiment va ser la seu de la Societat Coral Sarroca Nova i va ser també sala de ball. Tot just acabada la Guerra Civil, l'acció emprenedora de Lluís Gili i Vallès va habilitar aquest mateix local com a sala de projeccions amb el nom de Cine Cal Lluís, convertint-lo en sala permanent fins a l'any 1979.

 
 
     
   

Restaurant Cal Lluis 1887
T. 938 991 001

 

Carrer de la Font 34
08731 Sant Martí Sarroca

 

restaurant@callluis1887.cat

Facebook Enoturisme