L’escabetx com a tècnica de conservació ha estat durant segles un recurs barat per allargar la durada de diversos aliments. Feta a partir d'una salsa composta principalment per vi o vinagre, oli i fulles de llorer, aquesta tècnica procedent dels àrabs ha evolucionat fins a convertir-se en una font pròpia d'aromes i sabors que transcendeixen la funció bàsica de conservar per adquirir el rang de condimentació.

Si bé els escabetxos catalans no varien en res els seus procediments respecte a la resta dels escabetxos ibèrics, destaquen en la varietat dels peixos amb els quals s’utilitza, no només blaus, sinó blancs i, fins i tot, amb alguna hortalissa, com les faves o l’albergínia.


 

 



 

  Plats més emblemàtics: seitons i anxoves del Cantàbric, bonítol, ventresca, musclos, caviar de garotes, bacallà, salmó, sense oblidar-nos de la moixama i dels ous de “maruca” etc.  


 

 
 
 
     
   

Restaurant Cal Lluis 1887
T. 938 991 001

 

Carrer de la Font 34
08731 Sant Martí Sarroca

 

restaurant@callluis1887.cat

Facebook Enoturisme