Al món, s'hi produeixen més de 130 milions de sacs de cafè de 60 kg, però només un petit percentatge és cafè fi. El cafè fi revela el seu origen. El tret de la seva personalitat més fort és que, en tastar-lo, se li pot seguir la pista fins al seu lloc de naixement.
En el cafè fi influeixen molts factors: el terreny, l'altura, la humitat i les hores de sol i de pluja... L'altitud és decisiva per cultivar un cafè amb possibilitats de ser un gran cru. A més altitud, la concentració d'oxigen és més petita i per això la cirera del cafè triga més a madurar i permet que els aromes es desenvolupin més, siguin més complexos i la beguda sigui més dolça, amb una acidesa fina i refrescant. L'acidesa és un valor decisiu per a la qualitat del cafè. Cal Lluís té una selecció de cafès d'origen, preparats de forma que se'n pugui apreciar totes les característiques.


Al nostre restaurant hi trobareu també una suggestiva carta de tes d'origen, ideal per introduir-se en la degustació d'aquestes infusions: Te blanc, Xina, Índia i Ceilan, entre les varietats naturals, i Earl Grey, Fruit de la Passió, Sherezade, Verd a la Menta, Poma, Mango etc, entre les perfumades.
El sabor i les propietats del te estan molt lligades a la preparació de la infusió, de la classe de te que fem servir, però també de la concentració de fulles i del temps que duri la infusió. L'aigua bullent abocada sobre el te extrau amb gran rapidesa la teïna (cafeïna present en el te) i les substàncies aromàtiques. Però passats els primers tres minuts, l'aigua comença a extraure els tanins (substància astringent) que es combinen novament amb la teïna i donen a la beguda un sabor amarg. Per això, el te pot ser excitant o sedant.


La carta d'infusions de Cal Lluís es completa amb les remeieres més característiques i casolanes:
  • Camamilla: estimulant de la digestió.
  • Marialluïsa: indicada per a indigestions, palpitacions i flatulències.
  • Menta: de virtuts tòniques, estimulants, carminatives i calmants.
  • Poniol: té virtuts molt semblants a la menta. Per aquest motiu, moltes vegades s’utilitzen juntes.
  • Te de roca: té propietats estomacals i contra els refredats.
  • Tilla: és calmant de l’excitació nerviosa i sedant
 
 
     
   

Restaurant Cal Lluis 1887
T. 938 991 001

 

Carrer de la Font 34
08731 Sant Martí Sarroca

 

restaurant@callluis1887.cat

Facebook Enoturisme